Friday 29 February 2008

Sweeney Todd, world's greatest emo

Samo da on ni rezal zapestij, ampak vratove. In ni rezal sebe, ampak druge.

Za trenutek se mi je zdelo, da je bil film nominiran za oskarja, pa ni bil. Hvala bogu. Saj je spodoben, ampak že nominacija Đonija Deppa je overreacted. Saj ni slab igralec. Ampak ok, priznajte da je take ekstremne vloge lažje igrati kot neke navidez normalne, a v resnici psihološko kompleksne (sem hotela uporabiti besedo na j, ampak jo ne bom, ker je petek in je post) like. Bil je že škarje-mož, pedofilski pisatelj, pirat, industrijalec in cigan. A ne bi bil enkrat recimo birokrat, kateremu mulc očita, da se ne ukvarja z njim in zamuja na njegove bejzbol tekme. Rezat glave, biti zagrenjen s tistim sicim čufkom na glavi res ni presežek, no.

Mi je bila pa Helena Bonham Carter jako všeč. In vzdušje in scena. Ja, mižala sem ko je kri špricala. Vsaj do ene desete žrtve. Potem je že yawn (sploh ker ne neha peti) in čakaš, da bo obglavil sodnika, da greš na zaslužen pir. Poplaknit pite.




A globusa za naj mjuzikl/komedijo je pa dobil? No, to bi šlo.

3 comments:

Vito said...

Ja sej glede nominacije, vsako leto so naminirani liki in ne igralci (vsaj pr glavnih vlogah) Letos zmešan naftar (No country for old men) in una lihtku zmešna pevka (Le vie en rose). Letos je celo pr ženski stranski dobil oscarja mal bl normališ lik.

Eppy said...

Edith Piaf ni zmešana pevka :(

Vito said...

ja no umetnica pač