Sunday 2 September 2007

Gospod

Nekoč je bojda obstajal komad z ne preveč zahtevnim besedilom stari gospod Ficko živi na robu mesta. Ne vem, komada mr. gugl ne najde. Mogoče, ker si ga je izmislila moja mati in ga meni kot šestletnemu nevednemu otroku prodajala kot mega hit sedemdesetih.

Zagotovo pa obstajajo novi Fickoti à la dvorni pesnik in RTV deček za vse, novopečeni Harry Potter (ne najdem ustrezne slikce in mudi se mi pakirat) in občasni Ricky Martin wannabe, vsem dobro znan kot Anžej Dežan. Danes je novopečeni družabni kronik pri NLP-ju v stilu "dnevna soba in komot copati" naredil hud faux pas. Od mene oboževanega Ferija Lainščka je namreč poklical gospod Feri. Ne gospod Lainšček. Gospod Feri. Še dobro, da ga ni tikal ali ga krstil za tovariša.

Podobne neumnosti so televizijci delali že v oddajah v zvezi z nogometnim prvenstvom v Nemčiji. Nekega oh-so-very strokovnjaka za fuzbal so stalno klicali gospod Zdenko.

Najlepša cvetka iz šopka žlahtnih pa je poimenovanje (menda na Polnočnem klubu, ki je letos na turneju po Sloveniji dosegel tudi Izolo) Draga Misleja gospod Mef.

Naj še kdo reče, da gospod Ficko ne obstaja.

No comments: