Sunday 11 March 2007

UUUU, Mladifest

Richard Gere gre po inspiracijo v Tibet, Madonna v Izrael. Mi smo šli iskat kreativni mir v Gorenje pri Zrečah. Samo za vas, samo za javno dobro, samo za Mladifest. Višinski zrak, tišina in zeleno kamor pogledaš, so naše možgančke naspidirali do maksimuma.

MC Podlaga in Klub študentov Sežana sta se podajala na pravo odisejado po Sloveniji, da bi našla košček naše ljube zemlje, kjer bi lahko ideje v miru privrele na dan. Med odisejado smo se seveda, kot se za Primorce na Štajerskem spodobi, popolnoma izgubili, prilezli do Maribora in potem ugotovili, da nekaj ne štima. Ko smo po parih urah tavanja sestradani prilezli v Center za šolske in obšolske dejavnosti, je bila zadnja stvar v naših mislih Mladifest. Bolj smo se posvečali topli mineštri. Kar smo zamudili v petek, smo izdatno nadoknadili v soboto in nedeljo. Samo za vas smo namesto sobotnega žura izdatno debatirali, premlevali, argumentirali, se potili in znojili, da smo pripravili temeljne kamne za letošnji Mladifest.

Kaj so zaključki delovnega vikenda?

Mladifest bo. Spet bo za nekaj dni poživil Sežano in popestril kulturno ponudbo. Nekaj za športne fanatike, gledališče za intelektualce, glasba za žurerje. Vse, kar je Mladifest že ponujal, poleg tega pa nove, frišne vsebine. Naš cilj? Upamo, da bomo po izvedenem festivalu slišali čim manj glasov, ki bodo jamrali: »Ma v Sežani se spet celo poletje ni dogajalo nič.«

No comments: